Romania – Grecia 19.11.2013

Publicat de admin la 29 aprilie 2014, 13:49

Daca la meciul din tur am avut 5 oameni din Uniti sub Tricolor arestati la Pireu, nici la retur nu am fost scutiti de abuzurile autoritatilor. In timp ce ne pregateam sa distribuim panzele cu “FRF Mafia” in zona stadionului, am fost inconjurati de un pluton de jandarmerie. Am fost practic sechestrati cateva ore bune, timp in care jandarmii s-au scremut sa gaseasca o portita prin care ne pot sanctiona in baza Legii 4, acordandu-ne si interdictie.

In cele din urma, 60 dintre noi s-au ales cu interdictii pe un an de zile. Motivul, conform proceselor verbale, ar fi “incercarea de introducere a unor materiale interzise in stadion”. Evident ca nu se mentioneaza care erau acele materiale interzise. In plus, ne aflam o distanta de cel putin 1 km de cea mai apropiata poarta de acces in stadion. Cert este ca faptul era implinit. Chiar daca amenda putea fi usor contestata, tinand cont de absurditatea ei, am fost scosi din joc pentru acest meci.

Cei dintre noi care au scapat de amenzi, au reusit sa intre in stadion.

romania - grecia

Au fost afisate si cele cateva panze care au apucat sa intre.

 

Desi finalul a fost marcat de abuzuri, interdictii si ratarea calificarii, preliminariile pentru Campionatul Mondial din Brazilia au fost destul de interesante. Iar cea mai importanta realizare este crearea proiectului Uniti sub Tricolor.