Romania – Belgia 14.11.2012

Publicat de admin la 24 aprilie 2014, 00:14

Meci cu Belgia a fost un amical disputat pe National Arena. Partida nu a generat prea mare interes nici in tribune, dar nici in peluza. Chiar si in aceste conditii am decis sa organizam o coregrafie care sa comemoreze Eroii Revolutiei din 1989. La inceputul partidei am afisat o panza pe care era scris “Eroii nu Mor Niciodata” si era desenata mana cu cele doua degete ridicate, simbolul victoriei. In jurul ei am ridicat 200 de steaguri pe doua bete cu aceeasi mana. Iar in fata am afisat mesajul “Respect ’89″.

FOTBAL - AMICAL - ROMANIA - BELGIA

romania - belgia - coregrafie 2

In timpul meciului, un grup de suporteri a afisat un mesaj de protest legat de dezafilierea echipei Universitatea Craiova si au aprins o torta. Imediat noi am afisat la randul nostru un mesaj: “Pe toti nasii i-ati legat / Doar pe unul l-ati uitat”. Mesajul face referire la Mircea Sandu, poreclit “Nasul” si faptul ca tocmai se facusera niste arestari in randul controlorilor CFR, cunoscuti la randul lor dupa aceeasi porecla.

romania - belgia - mesaj

In urma acestor evenimente, pandarii de la BGS au venit in sector sa traga mesajele jos. La refuzul nostru de a da mesajul jos au intervenit in forta, in acelasi mod in care au facut-o si la meciurile de acasa cu Belarus si Uruguay. Brutalitatea cu care au lovit suporteri care erau deja cazuti la pamant, dovedeste inca o dovada ca violenta si cenzura sunt modurile in care federatiei trateaza suporterii si mesajele protest ale acestora.

romania - belgia - incidente