Olanda – Romania 26.03.2013

Publicat de admin la 28 aprilie 2014, 15:20

Primul meci al anului 2013, jucat la Amsterdam. Deplasarea din Olanda a reprezentat si o distantare a grupului fata de proiectul ASR. Desi initial, colaborarea intre diferitele peluze si grupuri de suporteri a parut un pas natural pentru a imbunatati sustinerea echipei nationale si apararea drepturilor suporterilor, s-a demonstrat ca este imposibila organizarea intr-o asociatie cu reprezentativitate nationala. Viziunea si sistemul de valori diferite, ne-au determinat sa ne continuam drumul pe cont propriu.

olanda-romania

Pentru acest meci am pregatit mesajul: “Acum, pentru o carpa aprinsa il vreti arestat / Dupa ce atatia ani de zile, zambind ati tolerat / Terorismul etnic al UDMR ca politica de stat”. Panza este in mod clar o critica la adresa tuturor partidelor politice de dupa ’90, care au introdus partidul etnicilor maghiari la guvernare pentru a obtine majoritatea parlamentara, oferind implicit puteri mult prea mari unei minoritati. Dar evenimentul punctual la care se refera mesajul, avusese loc cu o saptamana in urma la un meci Rapid – CFR Cluj, cand suporterii rapidisti au ars un steag al Ungariei. Reactia UDMR a fost complet disproportionata, cerand pedepse cu inchisoarea pentru cei responsabili. Atitudinea lor este cu atat mai absurda, daca este sa luam in considerare ca la diferitele mitinguri in care se cere autonomia secuilor se ard drapeluri si alte simboluri romanesti, fara sa existe nici un fel de reactie.

Mesajul nostru a starnit la randul lui indignarea UDMR, care au ajuns sa propuna si suspendarea terenului propriu pentru urmatoarele meciuri oficiale. In momentul afisarii am aprins si pirotehnia.

olanda - romania - mesaj