Proteste anti-FRF 04.03.2014

Publicat de admin la 29 aprilie 2014, 17:24

Pe data de 05.03.2014, federatia a organizat un amical “de lux”, prin care Romania urma sa intalneasca reprezentativa Argentinei pe National Arena. Coincidenta sau nu, meciul se juca in aceeasi zi in care erau si alegerile pentru conducerea FRF.

Este usor de inteles ca asa o partida urma sa atraga un public de proasta calitate, care era mai interesata sa faca poze cu vedetele arogante ale argentinienilor. Se prevestea inca un meci monden, precum cel cu Franta la care s-a inaugurat stadionul. Luand in calcul toate acestea si cele 60 de interdictii ale caror contestatii nu se solutionasera inca, am decis impreuna cu celelalte grupuri din Uniti sub Tricolor sa nu ne prezentam in stadion. In schimb, am optat sa intreprindem diverse actiuni de protest in zilele premergatoare meciului.

La aterizarea nationalei Argentienei am afisat in zona aeroportului mesajul: “Presentandose en Bucarest estais apoyando la mafia del futbol rumeno”. Acesta s-ar putea traduce: “Prezentandu-va la Bucuresti, sustineti mafia din fotbalul romanesc”.

proteste anti-frf - mesaj 2

In zilele urmatoare am afisat in Bucuresti mesaje precum “FRF = Mafia” sau “05.03.2014 Schimbarea la fata”. Al doilea mesaj face referire la faptul ca erau slabe sanse sa se schimbe ceva cu adevarat la FRF, chiar si cu alegerea unui noi presedinte. De mentionat ca si celelalte grupuri din Uniti sub Tricolor au afisat mesaje similare in orasele lor.

proteste anti-frf - mesaj

Cu o zi inaintea meciului a avut loc unul dintre cele mai neasteptate evenimente din fotbalul romanesc din ultimii ani. Cei 8 inculpati din celebrul “Dosar al transferurilor” au primit condamnari cu executare. Printre acestia se afla si Gica Popescu, favoritul alegerilor prezidentiale ale FRF si omul sustinut de Sandu.

In ajunul meciului, impreuna cu cei din Uniti sub Tricolor din Bucuresti, am impanzit zona stadionului cu afise cu mesajul: “Aceste condamnari, fac cat 10 calificari”.

proteste anti-frf - model afis

Am profitat de ocazie si pentru a lasa niste graffitiuri pe aceeasi tema.

proteste anti-frf - graffiti 4

proteste anti-frf - graffiti 2